DET VAR GLUTENINTOLERANSEN SOM FÖRSTÖRDE HELA MIN FRAMTIDSPLAN
Jag hade nämligen redan som femåring bestämt att jag skulle starta café när jag blev stor. Hjärtgullan skulle det heta. Men så kom glutenintoleransen och plötsligt stod jag där med uppsvälld mage och förvirrat sinne. För att baka glutenfritt var svårt. Jättesvårt. Så jag började blogga om det (klassiskt zillenial-sätt att lösa en livskris). 
Det ska sägas att detta var under en tid när det inte fanns så mycket glutenfria recept på ~internet~. Plötsligt hade bloggen massor av läsare och en bokförläggare hörde av sig och undrade om jag inte ville ge ut en glutenfri kokbok. Ja men jo, såklart jag ville.
Och på den vägen är det. En bok blev tre, böcker blev Youtube-kanal, Youtube blev podd och Instagram. Och jag insåg att det var otroligt roligt att kommunicera mat. Skriva om det, prata om det, fota det.
Jag åkte till USA för att plugga Marketing & Visual Communication och sedan tillbaka till Sverige för att gå den tvååriga copywriting-linjen på Berghs. Idag jobbar jag som kommersiell redaktör på Köket.se/TV4.
Så på ett sätt kan man väl säga att det var glutenintoleransen som gav mig min karriär. Är än idag lite ledsen att jag inte döpte mitt bolag till Hjärtgullan AB, men det kanske går att ändra vid nästa årsredovisning.
Om du vet hur man ändrar sitt bolagsnamn, eller kanske framför allt om du vill ha hjälp med copywriting, ett glutenfritt recept eller lite fina matbilder, skicka iväg ett mail till smilla.luuk@hotmail.com
STUDIER:
Copywriter / Art Director inr. copy - Berghs School of communication, 2020-2022.
Kreativt skrivande - Jakobsbergs folkhögskola, 2018-2019.
Marknadsföring & grafisk design - Columbus State University, 2017-2018.
Back to Top